IFK Björkö

Referat: IK Zenit - IFK Björkö

Galopperande siffror på Hovgården!

Dags för ny seriematch och denna gång stod starka Zenit för motståndet.
Efter förlusten senast mot Älvängen så gjorde vi några ändringar i positionerna för att hitta tillbaka till grundspelet som vi visat upp tidigare att vi behärskar.

Precis som i matchen mot Älvängen hinner vi knappt sätta i gång klockan förrän Alex sätter första bollen in nät och vi tar återigen ledningen direkt från start. Härligt!
Tyvärr precis som i matchen mot Älvängen kvitterar Zenit inom några minuter genom deras skickliga anfallare nr 45. Vi fortsätter spela vårt spel och i positionerna ligger vi rätt, men Zenit gör det bra och har ett bra lag vilket gör att vi inte kommer till avslut. 10 minuter in i halvleken blir det en tilltrasslad situation framför vårt mål och vi får inte bort bollen, istället stjäl en Zenit anfallare bollen och gör enkelt 2-1.
Lite orättvist känns det då men effektivt spel från de för dagen Björkögröna Zenit.
Innan halvtidsvilan smiter även 1-3 in på ett fint skott utifrån. Effektivt igen.

I paus fortsätter vi prata om att vi spelar rätt och att det är bara att ligga tätt i markeringarna på Zenitkillarna så det inte kommer till avslut. Vi har under hela första halvlek varit bra på markeringspel men kommit för långt ner på egen planhalva. Bollen måste upp på deras planhalva och vi måste löpa lite mer på kanterna för att kunna anfalla med 3 spelare.

I andra halvlek spelar vi fortsatt mycket bra markeringspel och stör Zenitspelarna i varje anfall. Vi har några rejäla chanser men bollen vill inte in. Bollen tar i ribban och stolpen vid ett par tillfällen och vi testar en inövad hörnvariant men bollen vill ändå inte in. 0-0 i denna andra halvlek och ett mål till oss borde det nog varit.

Mer pep inför avslutade kvarten och vi går ut med ett tvåmåls underläge men känner oss inte slagna ändå. Matchen står och väger och det skapas chanser åt båda håll. Men efter ett nytt individuellt nummer av deras skickliga nr 45 så soloåker han igenom vårt försvar och gör 1-4. Där tappar vi tyvärr matchen och de får in några bollar till de sista minuterna vilket gör att siffrorna galopperar iväg lite och slutresultatet skrivs till 1-7.

Zenit vinner rättvist matchen för de var det bättre laget men vi tar med oss att vi gör en bra match i positionerna och markeringspelet. Även om vi släpper in 7 mål så speglar det inte matchen. De var skickliga och effektiva och gjorde många mål på de chanser och halvchanser de hade.

Vi pratade även med killarna om detta efter matchen samt gav dem beröm för att de inte hängde med huvudena eller tappade humöret. Nu tar vi lärdom av denna matchen och ser fram emot en ny på Björkövallen på onsdag.. Då utan brandgula västar... Go Björkö P01!